START        OM ATTRIBUTVERKET        GALLERI        C.V.        KONTAKT        NYHETER        LÄNKAR

 

Med attribut menas egentligen specialtillverkad rekvisita, något som inte går att få tag på eller köpa. Det betyder också att ett attribut kan vara nästan vad som helst. Detta ställer höga krav på attributmakarens kunskaper och man kan säga att yrkeskategorin attributmakare är en blandning av andra kategorier som t. ex. snickare, dekormålare, skulptör, kostymör, scenograf, mekaniker, maskör, dockmakare, modellbyggare m.m.


Attributverket AB tillverkar attribut, dekor, make-up fx och modeller men vi åtar oss även andra uppdrag såsom tillverkning av prototyper, mekaniska dockor, specialkostymer och dräkter. Vi har ett stort kontaktnät av duktiga samarbetspartners och använder oss kontinuerligt av frilanspersonal. 

Attributverket bildades våren 2011 efter många års samarbete och drivs av Jean-Louis von Dardel, Thomas Feuk och Mattias Berg. Våra kunder finns främst inom reklam-, film-, och teaterbranschen, utställningsverksamhet som t.ex. museum, samt event.


Jean-Louis är en av Sveriges mest erfarna attributmakare med 26 år i branschen. Han har även tidigare undervisat på Nordiska Scenografiskolans utbildning för attributmakare och scenografer i 15 år.


Thomas är tidigare snickare samt utbildad attributmakare på Nordiska Scenografiskolan. Han har haft sin egen firma TF-props sedan 2004.


Mattias är också utbildad attributmakare på Nordiska Scenografiskolan. Han har bedrivit egen firma sedan 2006 och har inriktat sig allt mer på make-up fx.